NIEUW in 2020-2021 : 5de jaar Latijn-Moderne Talen

Beste allen

Leef jij je graag uit in talen en hou je ook van Latijn? Dan is Latijn-Moderne Talen iets voor jou! Latijn-Moderne Talen is een ASO-richting waar de nadruk ligt op talen en cultuur. Naast Latijn heb je extra Engels en Frans. In je basispakket heb je als kers op de taart ook Spaans.

Latijn studeren betekent dat je de taal, literatuur en cultuur van een beschaving bestudeert die aan de basis ligt van onze Westerse beschaving. Via de lectuur van Latijnse teksten kom je in contact met poëzie, mythologie, geschiedschrijving, filosofie, retoriek en recht. Je verruimt je inzicht in de literatuurgeschiedenis en ontwikkelt je literaire smaak.

In deze richting neemt ook de studie van de moderne talen een belangrijke plaats in. De aandacht gaat naar het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden (luisteren, lezen, spreken en schrijven), de reflectie op taal en de kennismaking met anderstalige literatuur.

Je krijgt de mogelijkheid om een extra uur wiskunde te volgen zodat een nog bredere waaier aan richtingen voor jou openstaat.

Na het zesde jaar liggen heel wat studies voor jou open: Voor de hand liggende keuzes zijn rechten, geschiedenis, taal- & letterkunde, communicatiewetenschappen, criminologie, psychologie… maar ook onderwijs, toegepaste taalkunde, menswetenschappelijke studies…