De kwaliteit van ons onderwijs staat volop in de kijker. Het wordt betwijfeld, bediscussieerd, gegarandeerd. Gelukkig wordt het belang ervan algemeen onderkend.
Onze school gebruikt ‘kwaliteit’ als kompas voor haar werking.
Onze leermethodes hebben als doel om bij elke leerling de capaciteiten te ontwikkelen. Capaciteiten die zij nodig zullen hebben om volwaardig te kunnen deelnemen aan onze samenleving (actief burgerschap). Hierbij voorzien we veel ruimte voor participatie en is er grote aandacht voor het welbevinden van eenieder.
Kwaliteitsvol onderwijs vereist onder andere ook een resultaatsgerichte aanpak. Na het voltooien van een bepaalde onderwijsgraad moeten kinderen kennis hebben vergaard en vaardigheden hebben ontwikkeld. In de doorstroomrichtingen (A/ASO) en dubbele finaliteitsrichting (TSO) werken we daarom hoofdzakelijk met cijferrapporten. Onze evaluatie omvat zowel toetsen en tussentijdse opdrachten als examens (december - juni).
In de richtingen gericht op de arbeidsmarkt evalueren we met doelenrapporten. Woorden zeggen meer dan cijfers wanneer er kennis & vaardigheden geëvalueerd worden. Deze doelenrapporten zetten een uiterst gedifferentieerd beeld neer van de leerling, zowel in de breedte (wat kan ik), als in de diepte (wat is de kwaliteit van mijn werk) en in de tijd (wat is de vooruitgang).
Deze kwaliteitskenmerken zitten vervat in onze visie. Deze visie geeft aan hoe wij school willen maken en wordt gedragen door het hele team.