1ste leerjaar A – Talentenlab specialisatie

1ste leerjaar A – Talentenlab specialisatie

Kies je voor Latijn, dan heb je een brede interesse in taal, cultuur en geschiedenis.

Je bent leergierig en bereid om regelmatig te werken en te studeren want het memoriseren van woordenschat en grammaticale regels vraag extra inzet. De vaardigheden die je in Latijn aanleert helpen bij de ontwikkeling van analytisch en logisch denken en zullen later nuttig zijn in andere vakken, zoals wiskunde en wetenschap.

Je zal eenvoudige Latijnse teksten lezen en zo kennis maken met de taal, de cultuur en de geschiedenis van de Romeinen. Op die manier zal je dus ook je taalvaardigheid verder ontwikkelen en je begrip van grammatica. Latijn is de basis van veel Europese talen, waardoor het later een nuttige basis kan bieden voor het leren van deze talen.

Het bestuderen van Latijn biedt ook nog tal van andere voordelen! De wortels van onze hedendaagse wetenschap, politiek en kunst bijvoorbeeld liggen in de Romeinse beschaving en de Latijnse taal, dus het begrijpen van Latijn kan ons helpen onze eigen cultuur en geschiedenis beter te begrijpen.

Kortom, het volgen van Latijn in het eerste middelbaar kan een waardevolle investering zijn voor je toekomstige academische en persoonlijke ontwikkeling. 

Levensbeschouwing 2 uur
Aardrijkskunde  2 uur
Engels 2 uur
Frans 4 uur
Natuurwetenschappen 1 uur
Geschiedenis  1 uur
Artistieke Opvoeding 2 uur
Nederlands 4 uur
Wiskunde  5 uur
Techniek 2 uur 
Lichamelijke Opvoeding  2 uur 
Atelier Nederlands - Frans 1 uur 
Latijn en Cultuur 4 uur 
Talentenlab Sociale Activiteit / economie / techniek 2 uur 
Optioneel: studiebegeleiding 1 uur 

 

©2024 Campus De Beuk Aalter
powered by
We maken gebruik van cookies. Door deze website te blijven gebruiken gaat u hiermee akkoord.
Akkoord Meer over onze cookies