2e graad – Doorstroomfinaliteit

2e graad – Doorstroomfinaliteit

Wil je zeker en vast verder studeren na het secundair?

 

Kies dan voor één van onderstaande richtingen.

 

Voor iedereen:

Levensbeschouwing 2 uur
Aardrijkskunde  1 uur
Biologie 1 uur
Chemie 1 uur
Fysica 1 uur
Wiskunde 5 uur
Nederlands 4 uur
Engels 3 uur
Frans 3 uur
Geschiedenis 2 uur
Sociale Activiteit 1 uur
Lichamelijke Opvoeding 2 uur
Artistieke Opvoeding / Economie 1 uur

 

Naar keuze:

Humane Wetenschappen 5 uur
Natuurwetenschappen 3 uur
Latijn 4 uur

Humane Wetenschappen

Ben je geïnteresseerd in je eigen gedrag en dat van anderen, ben je bereid je eigen communicatieve vaardigheden aan te scherpen, denk je graag na over essentiële levensvragen, ben je nieuwsgierig en gevoelig voor de wereld van kunst en cultuur, ga je kritisch om met informatie en maatschappelijke verschijnselen en ben je geboeid door de actualiteit? Dan is deze studierichting iets voor jou.

In deze studierichting staan mens en samenleving centraal. Je leert er: theoretische en abstracte leerinhouden verwerken, de ervaringswereld in een breder perspectief plaatsen en relaties leggen vanuit onder meer een psychologisch, pedagogisch, sociologisch, kunstwetenschappelijk en filosofisch aspect.

 

Natuurwetenschappen

Enorme interesse voor wetenschappen en wiskunde? Kies dan voor Natuurwetenschappen. Leren onderzoeken en onderzoekend leren staan hier centraal. Je leert er informatie kritisch te bekijken, te structureren en te verwerken. Ook worden je communicatieve vaardigheden in deze richting versterkt.

Natuurwetenschappen stoomt je klaar voor een wetenschappelijke studierichting in de derde graad, met de intentie tot een vervolg in het hoger onderwijs.

Het specifiek gedeelte zorgt voor een verdieping in de wetenschapsvakken en voor een sterkere wiskundige ontwikkeling.

 

Latijn

Zin om de geschiedenis, cultuur en literatuur in het Latijn van de klassieke Oudheid te ontdekken? Sluit dan zeker aan bij de studierichting Latijn. Je gaat thematisch en genregebonden aan de slag met teksten die de volledige periode beslaan waarin in het Latijn werd geschreven en je krijgt een diepgaand begrip door aandacht voor de taal, de cultuurhistorische inhoud en de manier waarop men in het verleden en nu met verschillende thema’s omgaat. Je focust tevens op de ervaring van de lectuur, m.a.w. welke gevoelens en gedachten maakt dit bij je los en hoe beargumenteer je hierover in een gesprek?

©2022 Campus De Beuk Aalter
powered by
We maken gebruik van cookies. Door deze website te blijven gebruiken gaat u hiermee akkoord.
Akkoord Meer over onze cookies