3e graad – Dubbele Finaliteit / TSO

3e graad – Dubbele Finaliteit / TSO

In het 5de jaar : Opvoeding en begeleiding

Deze studierichting is gericht op een speciefieke waarier aan opleidingen in het hoger onderwijs waar mens en samenleving centraal staan evenals mogelijke toegang tot de arbeidsmarkt.

Leerlingen leren daarom leerinhouden uit toegepaste wetenschappen zoals toegepaste psychologie, pedagogiek, toegepaste filosofie, recht en deontologie functioneel integreren in competenties die belangrijk zijn bij het begeleiden van kinderen.

Leerlingen voeren daarbij verschillende taken uit zoals het begeleiden en opvoeden van baby’s peuters en schoolgaande kinderen van de basisschool buiten de schooltijd, het verzorgen en het stimuleren in hun algemene ontwikkeling en het ondersteunen van de ouders als eerste opvoeders.

Verder studeren kan in meerdere bachelor opleidingen : pedagogie van het jonge kind, onderwijs, sociaal-agogisch werk enz.

Je kan ook gaan werken als kinderbegeleider of opvoeder.

In het 6de jaar : Opvoeding en begeleiding

Wil je er zijn voor de jongeren en mensen die het moeilijker hebben in de maatschappij? Wij leiden opvoeders op die jongeren en mensen met een fysieke, verstandelijke of sociale beperking zinvol kunnen begeleiden. Je vindt met dit diploma werk in medisch pedagogische instituten, gezinsvervangende tehuizen, dagcentra, centra voor personen met een beperking, jeugdtehuizen, leefgroepen voor mensen met een beperking, in beschutte werkplaatsen, …

De stages worden geleidelijk opgebouwd, zodat je kan groeien. Een goede stage kan bovendien direct werk opleveren.

Vanuit Opvoeding en begeleiding kan je natuurlijk ook verder studeren, zeker in alles wat met psychologie, orthopedagogie en opvoedkunde te maken heeft zoals, sociaal werk, kleuter- of lager onderwijs, verpleegkunde, …

  5de jaar 6de jaar
Levensbeschouwing 2 uur 2 uur
Aardrijkskunde  1 uur 1 uur
Engels 2 uur 2 uur
Frans 2 uur 2 uur
Geschiedenis + burgerschap 2 uur 2 uur
Lichamelijke opvoeding 2 uur 2 uur
Nederlands 3 uur 3 uur
Wiskunde 2 uur 2 uur
Natuurwetenschappen 1 uur 1 uur
Artistieke Opvoeding 1 uur 0 uur
Economie 0 uur 1 uur
Opvoedkunde en begeleiding 10 uur 10 uur
Toegepaste psychologie + pedagogie 3 uur 3 uur
Onderwijsloopbaanbegeleiding 2 uur 2 uur

 

©2024 Campus De Beuk Aalter
powered by
We maken gebruik van cookies. Door deze website te blijven gebruiken gaat u hiermee akkoord.
Akkoord Meer over onze cookies