3e graad – Doorstroom / ASO

3e graad – Doorstroom / ASO

Volg je 1 van beide richtingen dan liggen er na het zesde jaar heel wat studies voor jou open: Voor de hand liggende keuzes zijn rechten, geschiedenis, taal- & letterkunde, communicatiewetenschappen, criminologie, psychologie… maar ook onderwijs, toegepaste taalkunde, menswetenschappelijke studies…

 

  5de jaar 6de jaar
Levensbeschouwing 2 uur 2 uur
Aardrijkskunde  1 uur 1 uur
Engels 2 uur 2 uur
Frans  3 uur 3 uur
Geschiedenis + burgerschap 2 uur 2 uur
Natuurwetenschappen  1 uur 2 uur
Lichamelijke opvoeding 2 uur 2 uur
Nederlands 4 uur 4 uur
Wiskunde 4uur 4 uur
Artistieke expressie 1 uur 0 uur
Economie 0 uur 1 uur
Loopbaanbegeleiding (om de 2weken 4u) 2 uur 2 uur
In Humane Wetenschappen    
cultuur- en gedragswetenschappen
5 uur 5 uur
Filosofie 2 uur 2 uur
Kunstbeschouwing 2 uur 1 uur
In Latijn :
   
Latijn 4 uur 4 uur
Duits 2 uur 2 uur
Frans +1 uur +1 uur
Engels +1 uur +1 uur
Communicatiewetenschappen 1 uur 1 uur

 

3de graad Humane wetenschappen

Ben je een vrager en een zoeker, geïnteresseerd in wat anderen doen en denken, wat anderen deden of dachten ook voor “onze” wereld van morgen? Ben je op zoek naar weerbaarheid zowel op sociaal, politiek, economisch als psychologisch vlak? Dan is humane wetenschappen echt iets voor jou!

In deze richting staat de studie van mens en maatschappij centraal. Je bouwt verder op je geleerde stof uit de tweede graad. Hoe een mens in elkaar zit, welke mogelijkheden hij heeft om te groeien en hoe hij met anderen samenleeft.

3de graad – Latijn - Moderne Talen

Leef jij je graag uit in talen en hou je ook van Latijn? Dan is Latijn - Moderne Talen iets voor jou! Latijn - Moderne Talen is een doorstroomrichting waar de nadruk ligt op talen en cultuur. Naast Latijn heb je extra Engels en Frans. In je basispakket heb je als kers op de taart ook Duits.

Latijn studeren betekent dat je de taal, literatuur en cultuur van een beschaving bestudeert die aan de basis ligt van onze Westerse beschaving. Via de lectuur van Latijnse teksten kom je in contact met poëzie, mythologie, geschiedschrijving, filosofie, retoriek en recht. Je verruimt je inzicht in de literatuurgeschiedenis en ontwikkelt je literaire smaak. In deze richting neemt ook de studie van de moderne talen een belangrijke plaats in. De aandacht gaat naar het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden (luisteren, lezen, spreken en schrijven), de reflectie op taal en de kennismaking met anderstalige literatuur. Je krijgt de mogelijkheid om een extra uur wiskunde te volgen, zodat een nog bredere waaier aan richtingen voor jou openstaat.

©2024 Campus De Beuk Aalter
powered by
We maken gebruik van cookies. Door deze website te blijven gebruiken gaat u hiermee akkoord.
Akkoord Meer over onze cookies